
עמותת דרור
עמותת דרור הינה עמותה ללא כוונת רווח, שהוקמה בשנת 1981 במטרה להעניק לנפגעי הנפש שבינינו, הזדמנות לחיים רגילים בקהילה.העמותה מלווה אנשים בגילאי 20-60, לאחר אישפוז פסיכיאטרי בתהליך ההחלמה והשיקום שלהם ומעניקה שירותים בתחומי הדיור, תעסוקה וחברה במטרה לאפשר להם לחיות באופן עצמאי ולהשתלב באופן אופטימאלי בקהילה בה הם חיים.


עמותת יחד מחושך לאור
העמותה נוסדה בשנת 2013 כדי לממן טיפול נפשי קבוצתי מקצועי ארוך טווח לנפגעי התעללות מינית בילדות (גברים ונשים מעל גיל 18). החלום שלנו הוא לסייע לכל פונה ולספק טיפול עד אשר אין בו צורך יותר, כלומר עד לסיום התהליך הטיפולי. מה מיוחד בעמותה שלנו: קיים מחסור חמור בסיוע נפשי לגברים ונשים שחוו פגיעה מינית בילדות. קבוצות טיפוליות ממומנות ארוכות טווח כמעט ואינן קיימות בישראל. הקבוצות מונחות ע"י פסיכולוג ופסיכולוגית (גבר ואישה) מקצועיים ומנוסים. אנו מאמינים שלהימצאותם של מטפלים משני המינים בקבוצה יש ערך טיפולי בפני עצמו. הקבוצות הקיימות בארץ מונחות ע"י מטפלים מאותו המין של חברי הקבוצה. אנחנו הארגון היחיד בישראל המקיים קבוצות טיפוליות מעורבות לגברים ונשים שחוו פגיעה מינית בילדות. אנו מאמינים שתהליך משמעותי משותף לנפגעים משני המינים הינו בעל ערך תירפויטי בפני עצמו. אנו מתכוונים בעתיד ללוות את הקבוצות במחקר משמעותי כדי שקיומן יתרום לא רק למשתתפים עצמם אלא גם מעבר.


עמותת אנוש
אנוש, העמותה הישראלית לבריאות הנפש הינה עמותה ארצית הפועלת משנת 1978 ומסייעת לאלפי פגועי נפש ובני משפחותיהם. באמצעות למעלה מ- 60 מרכזים, הפרוסים מקרית שמונה ועד אילת המעניקים שירות לכ-6,000 איש, אנו מפעילים שירותים בכל התחומים כגון: דיור שיקומי בקהילה, הוסטלים, מסגרות תעסוקה מגוונות, שירות השמה תעסוקתית, מרכזים חברתיים ושירותי תמיכה ויעוץ למשפחות. אנוש מעסיקה כ-700 עובדים ומתנדבים בה למעלה מ-850 מתנדבים. בישראל חיים כ- 150,000 איש המתמודדים עם בעיות נפשיות ואנו מעריכים שהמספר גבוה בעשרות אלפים. זו קבוצת בעלי המוגבלויות הגדולה בישראל. קבוצה חלשה מאוד שקולה לא נשמע בשל הסטיגמה. כמובן שתחום זה נוגע במאות אלפים נוספים שכן כל מתמודד מוקף בבני משפחה אשר מושפעים אף הם באופן ישיר מן המחלה. אין כיום כמעט מי שאינו מכיר באופן ישיר או עקיף אדם המתמודד עם פגיעה נפשית. בנוסף, אנוש עוזרת למשפחותיהם להתמודד באמצעות 7 מרכזי ייעוץ מיוחדים למשפחות וב-8 מסניפיה, נאבקת על זכויותיהם בחברה ומגבירה את המודעות החברתית לנושא ולצרכי פגועי הנפש.


פעמוני רוח
עמותת פעמוני רוח (ע.ר) היא מרכז לשיקום הדדי של אנשים ובעלי-חיים, יחיד מסוגו בארץ. זהו בית מחסה לבעלי חיים שהוא גם מרחב טיפולי שיקומי עבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים וקשיים רגשיים. פעמוני רוח היא בית לשיקום אנשים ובעלי חיים יחד, בית בו אנשים, ילדים ומבוגרים עם צרכים מיוחדים, או אנשים עם פגיעה, נפגשים ויוצרים קשר מיטיב עם בעלי-חיים עם פגיעה ועוברים תהליך שיקום והחלמה יחד. בהליך משותף והדדי הם מטפלים זה בזו, מפתחים קשרים רגשיים, ומוצאים כוחות משותפים להתמודד עם קשיים ומכשולים. בבית המחסה ישנם מרחבים טיפוליים וקליניקות טיפוליות מונגשות ומצוידות. העמותה מפעילה תוכניות שיקום טיפוליות ושיקומיות קבוצתיות וכן טיפולים רגשיים פרטניים לאוכלוסיות מוחלשות. לעמותה מגיעות קבוצות ומטופלים מגוונות באופיין ובצרכיהן הטיפוליים והשיקומיים. תוך כדי תהליך השיקום עוברים המשתקמים ממטופלים למטפלים, ומוצאים בתוכם את תחושות המסוגלות והערך העצמי שלהם, בסביבה חיובית, בונה ובטוחה.


אח גדול
לחייל בצהל תמיד יש מישהו שיתקשר אליו ביום ראשון ויזכיר לו איזה חייל גיבור הוא. מישהו שישאל "מה שלומך"?, יחכה לתשובה ויקשיב. מישהו שיבוא לטקס סיום כומתה עם שלט ענק וחיבוק שכולו גאווה מישהו עם חיוך. אופטימיות. עוצמה. מישהו שמח. כזה שרוצים להיות כמוהו. מישהו מצליח שהיה פעם כמוך. לחיילים בודדים אין מישהו כזה. לחלקם יש "אח גדול". ויש לכם את האפשרות לוודא שבזכותכם שכל חייל בודד יוכל לקבל אח גדול כזה. העמותה מלווה 800 חיילים בודדים החל מהכנה לגיוס, דרך שירותם הצבאי ומכינה אותם ליציאה לאזרחות. אנו עושים זאת בעזרתם של 300 מתנדבים בכל רחבי הארץ כאשר כולם היו חיילים בודדים בעצמם. מודל החניכה הוא יחודי ואישי, ועל כך גם זכינו באות נשיא המדינה לארגון מתנדב, ובאות שרת הקליטה לפעילות פורצת דרך. אנו מזמינים אתכם להצטרף למשפחה להפוך לאחים ואחיות לחיילים הבודדים.
